Tehnologija kroz vrijeme prvi dio

commodore-64 računalo na kojem su mnogi počeli
overlord Amiga 500
Igrica Overlord

Igrica Overlord budi sjećanja na prvo “ovisničko” ponašanje koje sam zamjetio na jednom mom prijatelju. Sjećam se da je kod mene došao jedne subote nakon škole i krenuo igrat igricu negdje oko 19 sati navečer … Bio sam premoren, pa sam zaspao u robi oko 22h a ovaj je nastavio igrat do nedjelje 10 sati ujutro. Znači, ukupno 15 sati je bio “prikovan” za stolicu. Za ne vjerovat!

Pirates
Pirates je također bila Igrica nad igricama

Već kada sam spomenuo igricu Overlord morat ću spomenuti i Pirates kako slučajno nebih uvrijedio neke čitatelje, jer ovo je također bila “majka svih igrica” koje su postojale u ono vrijeme. Ovo se moglo komotno igrati i po nekoliko mjeseci.

North vs South Amiga 500
Igrica North vs South

Već kada sam spomenuo Overlord i Pirates, moram spomenuti i North vs South igricu koja je bila pravo remekdjelo. Grafika, zvuk i koncept je bio originalan, o ovoj igrici bi mogli napisati čitav doktorat! Ma pravo da vam kažem, čitav ovaj članak pišem sa određenom dozom straha kako mi netko na kraju ne bi zamjerio da nisam spomenuo neku turbo ultra legendarnu igricu. Gledam da nekako skratim priču … RISKIRAT ĆU!

Amiga 500
Amiga 500 budi predivne uspomene

Operativan sustav se zvao WorkBench … U ova mračna vremena dok još nije bilo interneta teško smo se snalazili oko programa i igrica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *