Kako kupovati kriptovalute 3

kako kupovati kriptovalute

Kako kupovati kriptovalute 3 dio obrađuje nešto sofisticiranije metode, ovaj informativan video kojeg možete pronaći na našem youtube kanalu je jedan korak dalje u ovom novom trendu kupnje i prodaje kriptovaluta. Prvi i drugi dio uglavnom obrađuju općenito sigurnosne aspekte kao i načine na koji možete krenuti u ovaj posao.

Kriptovalute su izuzetno volatilnog karaktera, a ja bih se još više nadovezao na ovu tvrdnju – u zadnje vrijeme tržište kriptovalutama nikada nije bilo volatilnije odnosno promjenjivije. Razlozi tome su česte lažne vijesti i razna podmetanja koja uglavnom vrši ekipa sa podebljim novčanim sredstvima.

Zbog raznih medijskih podvala i izjava događa se to da mali investitori u panici prodaju svoje kriptovalute i time ruše tržište. Veliki igrači uglavnom investiraju na duže vrijeme, i ne samo to već također imaju “sastanke iza zatvorenih vrata” i namjerno ruše pojedine kriptovalute. Jedan takav primjer možemo vidjeti na Bitcoinu čija se vrijednost gotovo prepolovila u nekoliko mjeseci.

Zašto je pala vrijednost bitcoinu?

Teško je sa sigurnošću reći glavni razlog zbog čega je bitcoin toliko strašno pao, jedan od glavnih razloga su medijska naklapanja i FUD (Fear, Uncertainty and Doubt) širenje lažnih informacija kako bi se srušilo tržište. U svemu tome se spominje i Elon Musk čiji je utjecaj na kripto tržište namješten od strane multimilijarderskih krugova.

Elon Musk je svojom izjavom o bitcoinu doslovno slomio kripto tržište, s obzirom da je bitcoin “vezan” i za neke druge kriptovalute čitavo kripto tržište je posljednjih mjececi u “crvenom modu” odnosno bilježi astronomske padove vrijednosti. Interesantna stvar je kako Elonu Musk-u ranije uopće nije smetalo što je bitcoin “štetan za ekologiju” iz razloga što se još uvijek iskapa i što se troši električna energija koja se proizvodi u termo elektranama koje primjerice u Kini rade na ugljen.

Elonu Musk je tako odjednom preko noći odlučio da njegova firma više neće primati uplate u Bitcoinima. Od toga dana kripto tržište je “krenulo nizbrdo”. Opet, s druge strane pad kriptovaluta je također pokrenuo nove investitore pa tako su neki sa velikim entuzijazmom krenuli kupovati dipove (kriptovalute koje su pale) iz razloga što je sada najvjerojatnije pravo vrijeme za investiranje.

Kako kupovati kriptovalute 3 također spominje i najbolju mjenjačnicu za kupnju i prodaju kriptovaluta pod nazivom Binance. U ovom videu također možete pogledati kako poslati novac sa Revolut-a na Binance. Jedna od prednosti kriptomjenjačnica naspram Revolut-a jest ta što te iste kriptovalute možete “povući” u svoj kripto novčanik čime povećavate razinu sigurnosti.

Iako Revolut za sada nema podršku za povlačenje kriptovalute u crypto wallet, Revolut je ipak odlučio ići u tom smjeru te je ova opcija uvrštena ali samo za korisnike “Metal plan-a” odnosno metalnih kartica i to za povlačenje Bitcoin-a. (na ovom linku spominju ovu vijest)

Revolut kartice su još uvijek odlična stvar, od 02.05.2021 Revolut uvrstio i još nekoliko tokena, vrlo je vjerojatno da nam u skorijoj budućnosti uopće neće trebati niti Coinbase niti Binance jer ćemo sve imati “na jednom mjestu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *