Upoznavanje putem interneta

poznavanje_putem_interneta

Sigurno ste već čuli o upoznavanju putem interneta, no niste znali kako to učiniti. Danas postoje web portali koji su se specijalizirali upravo za ovu vrstu komunikacije. Spomenut ćemo web portal na kojeg se možete prijaviti i odmah početi sa pregledavanjem njenih članova te zatražiti nekoga da vas stavi u svoju listu kontakata. Možda vam ovo zvuči malo nevjerojatno, stvar nije uopće komplicirana i uvjerit ćete se u nekoliko minuta. Već duže vrijeme je planetarno popularan web site pod nazivom MySpace. Sve što vam treba je e-mail adresa, i krenimo sa upoznavanjem putem interneta! Na MySpace se možete registrirati na ovoj adresi:www.myspace.com Postupak je sljedeći:

Sign up
Sign up

Sign Up Na stranicama www.myspace.com odaberite opciju sign up kako je prikazano na ovoj slici!

Sign up for myspace
Sign up for myspace

Sign Up for MySpace Sada je potrebno upisati svoje podatke u rubrike kako je prikazano na ovom primjeru te potvrditi sa opcijom Sign up. Female označava ženski, a male muški spol. Kao password smo izmislili šifru P2r1Fz. Ovu šifru smo prepisali na komadić papira i spremili na sigurno mjesto.

Security check
Security check

Security Check Nakon unosa vaših podataka potrebno je prepisati grafički kod iz gornjeg zelenog kvadrata u donji red kako je prikazano na slici. Ponekada je teško prepoznati ova slova, ako ih ne možete pročitati kliknite na dugme označeno zelenim kružićem. Sada će vam se slova promjeniti i lakše ćete ih pročitati. Nastavljamo dalje sa opcijom continue.

Confirm your e-mail adress
Confirm your e-mail adress

Confirm Your Email Adress Sa glavnim djelom registracije vašeg besplatnog profila ste završili, na ekranu sada možete pročitati ovu poruku koja vam objašnjava da otvorite e-mail adresu pod kojom ste se prijavili jer su vam na tu adresu poslani podaci za potvrdu registracije.

Myspace account confirmation
Myspace account confirmation

Otvorite e-mail Otvorite program za primanje e-maila(outlook express ili već koji koristite), u pristiglim porukama pronaći ćete poruku koju vam je generirao i poslao myspace. Ovdje morate kliknuti na link koji smo označili žutom bojom. Ovaj link se nalazi ispod teksta Please confirm your MySpace account by clicking here:

Myspace alert
Myspace alert

MySpace Alert Sada se nalazimo pred samim ulazom u myspace. Ovo je jedna poruka upozorenja koja vam govori da stupajući u kontakt sa drugim osobama putem ovog web sajta preuzimate odgovornost na sebe. Zabranjene su bilo kakve zloupotrebe, vrijeđanje drugih sudionika i slično. Myspace se odriče odgovornosti ukoliko se fizički želite upoznati sa osobama koje ste upoznali ovdje. Myspace preporučuje da ne objavljujete osjetljive informacije poput vašeg telefonskog broja, broja kreditnih kartica i slično. Myspace predstavlja javno mjesto okupljanja. Potvrdite kvačicom da se slažete sa uvjetima i krenimo dalje opcijom continue to site.

Upload a photo
Upload a photo

Upload a photo Učitajte vašu sliku koja će vas predstavljati. Kliknite na browse i pronađite neku sliku na vašem računalu. Nakon toga je potrebno kliknuti na upload i idemo dalje. Ukoliko nemate sliku kliknite na skip this step.

School information
School information

Add Your School Information Odaberite u rubrikama u koju školu ste išli, u kojem gradu i državi te kojeg datuma je to bilo. Unos nije obavezan i možete ga preskočiti sa skip this step. Ako ste se odlučili unesti ove podatke potvrdite ih sa save.

enter your location
enter your location

Enter Your Location Unesite državu grad i poštanski broj. Potvrdite sa save.

Friends
Friends

Friends Završili ste uspješno registraciju na myspace. Trenutno vaša slika koju ste učitali nije još vidljiva dok je administratori ne odobre. Za to vrijeme možete malo pogledati rubriku friends u kojoj imate više opcija. Ako želite pregledati tko je sve registriran na myspace, kliknite na browse people. Upoznavanje putem interneta može početi! Sada možete pregledavati osobe koje su također baš kao i vi registrirani na MySpace.

Set Browse Criteria Ukoliko ste otvorili sliku na prethodnom linku u lekciji pod brojem 10, na ovom panelu možete podesiti kriterije pod kojima pretražujete ljude koje želite upoznati. Postavite parametre koje želite, (naprimjer želite upoznati sve osobe ženskog spola u dobi od 20 pa sve do 28 godina) i kliknite na update. Ispod ovog panela će vam se pojaviti slike osoba. Odaberite osobu koju želite upoznati kliknite na njenu sliku i otvorit će vam se stranica sa njenim profilom. Tamo ćete već negdje pronaći opciju Add to Friends. Ukoliko želite poslati poruku toj osobi kliknite na Send Message.

Kako ponovo ući na MySpace Registrirali ste se na MySpace i recimo da ste završili sa radom na vašem profilu …Ugasili ste browser i želite ponovo pristupiti i učitati MySpace profil. Krenite na adresu http://www.myspace.com i na naslovnoj stranici odaberite Log In opciju. Upišite vašu e-mail adresu pod kojom ste se prijavili i password koji imate negdje napisan na komadiću papira. U našem slučaju u ovom uputstvu e-mail je info@uputstva.org a password je P2r1Fz .Nakon toga kliknite na Log In , vjerojatno će vas opet pitati da prepišete security check kao u lekciji pod rednim brojem 3. Da sada ne duljimo sa dodatnim objašnjenjima, od velike pomoći će vam biti online riječnik engleskog jezika. Ukoliko trebate prijevod pojedinih riječi koje se pojavljuju u MySpace, kliknite ovdje!

Na kraju ovog uputstva možda ćete trebati i neka dodatna uputstva što se tiče “prirodnijih procesa” koji se recimo odvijaju između muškarca i žene. Sljedeći link je namjenjen svima vama koji ste “pre dobro” savladali ovo uputstvo i u potpunosti ste postali pravi majstor na ovome planu. Ovo bi vas također moglo interesirati:

Kako odabrati zaručnički prsten.

upoznavanje putem interneta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *