Starcraft

starcraft_rts_igra_za_pc
Starcraft
Još dan danas se igra Starcraft

Starcraft je “zarazna” rts (real time strategy) strategija u realnom vremenu koju mnogi prekaljeni gameri i dan danas igraju što je gotovo nevjerojatno, budući da je igrica izašla u travnju davne 1998 godine.

Koncept, ideja i dizajn doveli su starcraft do kultnog statusa. U ovoj igri borite se za dominaciju i opstanak ljudskog roda u svemiru protiv dvije rase vanzemaljaca Zerg-a i Protos-a.

Zerg-ovi su bića vrlo slična vanzemaljcima iz filma Alien, kao oružje služe se kandžama te “pljuju” kiselinu koja rastapa sve živo. Gotovo uvijek se pojavljuju u ogromnim količinama te “melju” sve do čega dođu. Protosi su vrsta koja je tehnološki vrlo napredna, napadat će vas sa nosačima letjelica, robotima i slično.

S vaše strane imate na raspolaganje svemirske marince, tešku artiljeriju, borbene letjelice, transportere i još puno toga. Kada vas neprijatelji naživciraju do kraja jednostavno ih raznesite nuklearnom bombom.

Radnja u kampanji je dosta složena, suočit ćete se i sa izdajnicima sa vlastite strane što čini ovu igru još zanimljivijom! Ova strategija nije ni malo laka, proći će dosta vremena dok je ne riješite do kraja.

Starcraft se u prodavaonicama sa pc igricama može kupiti vrlo jeftino budući da je dosta vremena prošlo od njenog izlaska, a možete je igrati bez problema i na starijim kompjuterima budući da hardverski nije uopće zahtjevna.

Postoji i dodatni cd sa misijama pod nazivom Brood War, uglavnom se ovo kupuje u kompilaciji sa originalom. Video trailer za Starcraft “baca s nogu” i dan danas, a možete zamisliti kako je tek bilo onima koji ga vidjeli davne 1998 godine.

Trailer za Starcraft možete pogledati ovdje! Uskoro će biti u prodaji i starcraft 2, do tada riješite jedinicu uz moju toplu preporuku! 😉

starcraft

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *