Recept za ukusne slane kolače od sira

ukusni slani kolači od sira

U ovom uputstvu ćete saznati kako napraviti ukusne kolače od sira, tako zvane sirenjake. Ovi kolači su idealna stvar za sve one koji vole i malo popiti. Razlog tome je što su od sira, i sadrže nešto masnoća koja je ujedno odlična kao podloga za vinske ili pivske kiseline. Da bismo počeli trebat će vam i neki sastojsi poput ovih:

Sastojci: 600g glatkog brašna 500g sira 500g margarina 2 jaja 1 prašak za pecivo 1/2 žlice soli cca 200g pancete … i malo mediteranskog začina.

  • 600g glatkog brašna
  • 500g sira “u marami”
  • 500g margarina
  • 1 prašak za pecivo
  • mediteranski začin
  • 2 jaja

 

Sirenjaci ukusni slani kolači od sira

Razlog zbog kojeg obožavamo slane kolače od sira leži u činjenici da su dosta kalorični, ovi kolači se ne jedu za desert već su sastavni dio svake malo jače fešte, vjenčanja svetkovina ili kućnih “ultra tuluma”. Ovi slani kolači će vas “držati na nogama” ako se na takvim zabavama po nekoj čudnoj inerciji krene točiti vino pivo pa čak i aperitivi.

Kako bi vaše svetkovine, (kućne zabave, ili pak nešto sasvim drugo) prošle u veselom duhu i kako vas drugi dan nebi boljela glava ovi kolači će postati apsolutni HIT!

Da sve nebi ostalo samo na rječima pogledajte i naš detaljan video sa uputstvima na koji način da zamjesite tijesto za sirenjake. Specijalno u ovoj epizodi slani kolači od sira dobivaju i malo “pojačanje” sa sitno narezanom pancetom. Nakon ovoga kada krene vino, pivo i ostale stvari možete rastegnuti harmoniku i napraviti kaos do zore! Nitko neće pasti s nogu! 🙂

Važno upozorenje

Kada napravite sirenjake nemojte se zeznuti, ovaj kolač će jednostavno nestati u par minuta. Ako planirate veliku feštu napecite toga koliko treba!

Kao što smo ranije napomenuli, ovaj kolač je izuzetno dobra podloga za vino pivo i ostale stvari, tako da ćete po samoj inerciji sami od sebe početi točiti vino! Kolači traže vino, i vino traži kolač! Ugodnu zabavu želi vam redakcija uputstva.org i vaša glavna kuharica Steffi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *