Pinterest

Pinterest društvena mreža

Pinterest je društvena mreža poput svih onih mreža koje već imate, u čemu je onda razlika? Saznajte zašto je vaš Pinterest profil odličan izvor inspiracije i ideja.

Pinterest profil je vrlo jednostavno kreirati, i Pinterest socijalna mreža jest definitivno daleko jednostavnija od većine vaših postojećih profila na internetu. Pinterest se bazira na osnovu vašeg interesa i samim time vam nudi mnoštvo raznih ideja koje možete slobodno razmjenjivati sa ostalim korisnicima koji također imaju svoje kreirane Pinterest profile.

Za razliku od ostalih društvenih mreža poput twitter-a i facebook-a, Pinterest je daleko otvorenija platforma za razmjenu ideja i linkova, na Pinterestu slobodno možete objavljivati linkove koji direktno vode prema vašem web sajtu ukoliko ga imate, samim time će vam porasti i broj posjetitelja što je upravo jedan od najvećih razloga zbog kojeg mnogi otvaraju Pinterest profil.

Recimo npr. da imate malen dućan koji prodaje unikatan nakit. Ukoliko imate i website na Pinterest-u slobodno možete ljepiti fotografije vaših unikatnih radova i linkati ih direktno sa vašeg Pinterest profila prema vašem websajtu na kojem se ujedno i vrši sama prodaja. To bi bila jedna od komercijalnih ideja zbog čega ljudi otvaraju Pinterest profil.Postoji i još jedna velika razlika između Pinterest-a i ostalih mreža a to je otvorenost! Za razliku od facebook-a gdje ćete dozvoliti pristup isključivo ljudima koje osobno poznajete Pinterest od vas neće tražiti nekakve osobne podatke, i slobodno možete dodavati druge osobe te se povezivati sa ljudima koji imaju isti interes poput vas.

Tako će se netko od vas tko se recimo profesionalno bavi fotografiranjem povezati na Pinterest-u sa ljudima koji se također bave istim poslom, tako ćete razmjeniti na tisuće ideja vezanih za vaš posao poput: predivnih fotografija, foto opreme, raznih objektiva i stalaka, portretnih fotografija poznatih osoba, predivnih krajolika i slično.

Primjer jednog Pinterest board-a ili “panoa” sa našeg profila https://www.Pinterest.com/uputstva/

Za čitavo to povezivanje potrebno je samo kliknuti na osobu te potvrditi sa Follow. I to je sve! Kada god ta osoba objavi neku novu sličicu na kojoj može biti nekakav novi objektiv za foto aparat, vama će to biti vidljivo te ćete si ukoliko vam se sviđa njegova objava tu istu objavu zaljepiti na svoj board iliti pano.

Možda vam sve ovo izgleda malo pre komplicirano za početak, pa će biti daleko bolje da pogledate ovu emisiju koju sam pripremio specijalno za vas:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *