Pad kriptovaluta

pad kriptovaluta

Kao početnik investitor u kriptovalute trebali biste biti spremni na mogući pad kriptovaluta, naime početnom ove godine imali smo prilike vidjeti gotovo euforičan nastup gotovo svih kriptovaluta koje su briljirale svojim rastom no hladan tuš nas je dočekao 18.aprila kada je čitavo tržište kriptovaluta bilježilo značajan pad vrijednosti.

Postoje razni scenariji što je moglo poći po zlu no isto tako valja znati da tržište kao tržište nije “fiksna stvar”, pogotovo kada se radi o izuzetno promjenjivim stvarima poput kriptovaluta. Kriptovalute su također novi elementi koji su viđeni po prvi puta u povijesti, stoga nije čudno što su se prvi investitori naglo obogatili investirajući u kriptovalute kada je ona bila “izuzetno nisko”.

Pad kriptovaluta 18 i 23.aprila.2021

Dakle od 18 do 23.aprila tržište je pretrpjelo značajan pad gotovo svih kriptovaluta, svi oni koji su po prvi puta investirali u kriptovalute vjerojatno su u panici prodali kriptovalute misleći da se tržište nikada neće oporaviti.

Bilo kako bilo, ulaganje u kriptovalute je ipak dugoročna investicija jer kriptovalute će i rasti i padati a na vama je da reagirate na pravi način. Svi oni koji se bave ozbiljnije kriptovalutama ujedno prate kripto-vijesti na raznim kanalima, pa tako se primjerice na youtube kanalima može pronaći mnoštvo entuzijasta koji vam mogu dati neko svoje viđenje kako stvari stoje na tržištu, no valja imati na umu da vam nitko sa sto postotnom sigurnošću ne može predvidjeti rast vaše kriptovalute.

Najgore stvari koje možete učiniti u slučaju naglog pada kriptovalute

Najgora stvar koju možete učiniti u slučaju naglog pada kriptovalute jest prodati je. Svi oni koji su “preživjeli pad” ne prodavajući svoju kriptovalutu morali su jednostavno čekati oporavak tržišta. Ponekada je oporavak tržišta sporo, zato je savijet u mojim prethodnim člancima bio da nikada ne ulažete “novac kojeg nemate” – to je onaj novac sa kojim biste inače platili režije a nepromišljenim postupkom ste taj isti novac investirali u kriptovalutu.

Pad kriptovaluta – veselje za nove investitore

Gledajući razne web forume i chat-ove primjećujem da su mnogi pohrlili u kupnju s obzirom da se kupuje kad je jeftino. Tako da će najvjerojatnije ovaj pad prouzročiti i još veći protok novca u kriptovalute. U vrijeme pisanja ovog članka je 26.april.2021 10:00 na Coinbase-u se tržište polako vraća u normalu tako da je primjerice Bitcoin nešto malo porastao točnije:

vraća li nam se to Bitcoin u “normalu?”

25.aprila 11:40 pm cijena Bitcoina je iznosila 294 419,81 kn a danas je njegova cijena porasla na 331 397,07 što je dakako još uvijek oporavak od 18.aprila koji evo traje čitavo ovo vrijeme. Za sve one koji žele investirati u kriptovalute to možete napraviti na linkovima:

www.coinbase.com na Coinbase-u možete pronaći mnoštvo raznih kriptovaluta koje možete slati na svoju kripto adresu ukoliko imate nekakav kripto wallet iliti novčanik poput exodus-a ili sličnih (o ovoj temi će biti još članaka) …

Sve one kriptovalute kojih recimo nema Coinbase, poput XRP-a (oprez xrp) ili TRON-a TRX-a možete pronaći na upholdu a link je

uphold.com koji vam čak pruža i online kupnju nekih dionica, kao i plemenitih metala i slično, te konvertiranje kripto valuta u neke druge valute poput eura, dolara itd.

Evo toliko za ovaj puta, inače ja nisam financijski savijetnik ovaj članak je informativnog karaktera na vama je da dobro promislite o svemu i donesete pravu odluku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *