Kako se riješiti nesanice

Kako pobjediti nesanicu uputstva.org

Svatko od nas se mnogo puta u životu susreo sa neugodnom pojavom kao što je nesanica. Uzorci nesanice mogu biti razni počevši od nagle promjene vremena, ne odlaska na vrijeme na spavanje te najčešće zbog nekih problema o kojima ne možete prestati razmišljati.

Prije nego posegnete za kemijskim supstancama poput raznih tableta i slično pokušajte san izazvati sami uz pomoć mobilne aplikacije pod nazivom White Noise sounds of nature. Ova mobilna aplikacija djeluje vrlo pozitivno na način da reproduciranjem ugodnih prirodnih zvukova umiruje čitavo tijelo.

Depresija kao kroničan uzrok nesanice

Postoji mnoštvo raznih metoda kojima se danas riješava problem depresije koja je usko povezana sa nesanicom i gubitkom sna. Većinu metoda uključuje upotreba raznih medikamenata i supstanci od kojih je mnoštvo pogubno općenito za organizam, prvenstveno unutarnje organe i živčani sustav jer se upotrebom istih mogu razviti razni oblici ovisnosti.

Upravo je zbog svega navedenog daleko bolja metoda upotreba posve prirodnih mehanizama koje možemo sami primjeniti. Terapija zvukom postaje sve popularnija, a postoji i prirodna zakonitost po kojoj se gotovo sve sastoji od neke vrste vibracija.

Postoje vibracije koje su vrlo ugodne za naša osjetila, a jedna od tih zvučnih vibracija je zvuk prirode u svim svojim oblicima. Nedavno se smatralo da se čovjek može odmoriti samo u apsolutnoj tišini, međutim zbog raznih problema sa kojima se susrećemo u svakodnevnici naš um postaje „bolesno povezan sa surovom stvarnošću”, u takvom stanju se on ne gasi već radi i na neki način vrši „kalkulacije” čak i dok naizgled spavamo.

Meditacije raznih vrsta

Da biste konačno uspjeli uspostaviti duhovan sklad u vašem duhu i tijelu možete primjeniti razne meditacije, i dok govorimo o meditacijama mnogi od vas već unaprijed imaju mentalnu sliku osobe koja sjedi zgrčena u položaju lotusovog cvijeta pokraj nekakvog vodopada, međutim meditacija je nešto sasvim drugačije i vrlo je jednostavna.

Vjerovali ili ne, tokom dana se često nesvjesno „prebacite” u razne oblike meditativnih stanja. Što je onda zapravo meditacija? Meditacija jest bilo koja aktivnost koja vas zaokupljuje u trenutnom vremenu, dakle u STVARNOM VREMENU. Meditaciju je najlakše shvatiti kroz jednu izuzetno mudru izreku drevnog Kineskog filozova pod imenom „Lao Tzu” koja u svome prijevodu otprilike izgleda ovako:

„Ako ste u depresiji – živite u prošlosti.
Ako ste anksiozni (u nekakvom strahu) – živite u budućnosti.
Ako ste u miru i spokojni – živite u sadašnjosti.”

-Lao Tzu

Meditacija je potpuno odbacivanje misli, stanje u stvarnom vremenu u kojem se osoba koja meditira fokusira na ništa. Zvuči vrlo jednostavno, međutim naše misli stalno lutaju i teško ih je obuzdati. Korištenjem raznih pomagala poput ove mobilne aplikacije pod nazivom White Noise sounds of Nature bit ćete fokusirani na prirodne zvukove vjetra, kiše, krckanja drveta i lišća.

Slušajući ove zvukove bit ćete vezani za sadašnje vrijeme. Kada vas zvukovi potpuno preuzmu, vaš će se duh na trenutak „osloboditi tijela” i konačno ćete utonuti u san.

Pozitivne zvučne vibracije u obliku prirodnih zvukova će vam pomoći da ostanete u stvarnom vremenu da vaše misli „ne lutaju u budućnost, ili da se ne vraćaju u prošlost” i ako se još k tome opustite vrlo lako ćete utonuti u toliko dubok san da ćete zaboraviti da ste ove zvukove uopće pustili da se reproduciraju na vašem mobilnom telefonu.

…pogledajte naš video i subscrajbajte se!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *