Kako se registrirati na google

kako_se_registrirati_na_google

Kladim se da ste se svi jednom našli u situaciji da ste bili kod nekog prijatelja koji je upravo sjedio za računalom, te ste se baš u tom trenutku dosjetili kako ste sinoć gledali neku web stranicu ali se ne možete točno sjetiti kako se ono zvala i na kojoj adresi … Čak ste pokušali u google tražilicu upisivati pojmove ali nije bilo sreće, prijatelj vas je blijedo gledao a vi ste se osjećali malo neugodno … Kako se ne bi ste više blamirali ponesite svoj “virtualni kompjuter” sa sobom na komadiću papira. Vjerovali ili ne, sve što vam treba jest google account! Kreiranjem google accounta dobit će te mnoštvo korisnih stvari koje su danas gotovo neophodne. Jednom kada se registrirate na google account skinite si i google toolbar, malo ga proučite.

Umjesto da bookmark-irate vaše omiljene web stranice u internet explorer(Favorites) ili Firefox(Bookmarks) isto možete spremati u google toolbar bookmarks. Sve što spremite u google toolbar bookmarks bit će zabilježeno na vaš google account. Što to zapravo znači? To znači da ukoliko u vašem novčaniku imate na komadić papira upisan vaš google username i lozinku možete se privremeno registrirati na bilo kojem računalu i otvoriti google bookmarks i posjećivati web stranice koje ste pohranili u google toolbar. Ovo je odlična stvar jer sve informacije ne morate nositi sa sobom već ih imate na internetu u vašem google accountu. Google vam osim ove super stvari nudi još i notebook, u prijevodu rokovnik, notes ili slično za upisivanje vlastitih zabilješki sa recimo predavanja, seminara itd.

Bilo gdje da se nađete i dostupno vam je računalo, sve što trebate učiniti je “logirati” se na vaš google account i tada ste otvorili vašu “virtualnu aktovku” u kojoj ste spremali svoje tekstove i posjećene web stranice. Kako je to izgledalo u prošlosti? Unazad desetak i više godina nije bilo toliko kompjutera kao ni pristupa internetu, trebali ste vući sa sobom torbe pune papira a ponekada su ih neki znali i zagubiti u tramvaju. Ako ste voljni probati sve pogodnosti koje vam pruža google učinite sljedeće:

1.Kreirajte svoj google account
Vrlo je jednostavno, samo popunite rubrike koje se od vas zahtjevaju registrirajte se na
ovoj adresi!

2.Logirajte se na vaš google account Prijavite se na google koristeći vaše postavke e-mail adresu i lozinku koju ste kreirali malo prije, na ovoj adresi:

3.Skinite google toolbar Google toolbar možete skinuti na ovoj adresi google toolbar download …Od sada bookmarkirajte vaše omiljene web stranice u bookmarks koji se nalazi na google toolbaru. Tako će sve ostati zabilježeno u vašem google računu kojeg ste kreirali. Moguće je čak i “importati” stranice koje imate u bookmarks Firefox-u. Na toolbaru bookmarks je označen plavom zvjezdicom.

4.Pohranite lozinke na sigurno Ne zaboravite vaše lozinke zapisati na komadić papira kako ih nebiste negdje
zagubili!

kako se registrirati na google

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *