Kako napraviti jednostavnu pitu od jabuka

jednostavna pita od jabuka

Prije nekoliko dana imao sam prilike slušati nekakvu radijsku postaju u kojoj je jedna žena dala recept za pitu od jabuka. U ovom receptu je spomenuto toliko puno sastojaka da sam u jednom trenutku sam sebe zapitao – pa tko će ovo sve zapamtiti! Svaka od ovih pita od jabuka će u konačnici drugačije izgledati čisto iz razloga što svi oni koji su slušali ovu emisiju nisu stigli na vrijeme zapisati sastojke.

Tako je od gospođe Julke iz Rijeke ispala pre tvrda, a gospođa Mira iz Lovrana je zaboravila nadodati još nekoliko sastojaka i njezin kolač je sada potpuno ne jestiv. Upravo zbog takvih nezgodnih momenata u vašim kuhinjama, odlučili smo napraviti ovaj video sa detaljnim uputstvima za izradu. Pogledajte ovaj recept i video na našem youtube kanalu. Ovo uputstvo je namjenjeno upravo za početnike, i sve one koji žele izradu brzog i vrlo ukusnog kolača.

Pita od jabuka recept i video

Ljudi često znaju zakomplicirati ove recepte čisto iz potrebe da se napravi nešto što još nije viđeno, ili idu zbog nekakve ideje da se okus nabrije do maksimuma. Mi ćemo u ovome uputstvu napraviti upravo suprotno! Recept za potpuno jednostavnu pitu od jabuka namjenjen je svim onim ljudima koji žele na jednostavan i brz način usrećiti svoje najmilije.

Ovaj kolač može i odstajati par dana, a neki smatraju da je bolji dok odstoji malo u frižideru (ako naravno uspije preživjeti prvi udar gladnih ukućana!) Često je najteže napraviti nešto što je najjednostavnije! Sa ovom našom “pitom jabučarkom” razveseliti ćete svoje ukućane brzo i bez puno filozofije!

Neka ovaj recept bude “as u rukavu”, ukoliko se dogodi da vam propadne ručak ova pita od jabuka će definitivno popraviti ukupan dojam svojom jednostavnošću i sastojcima bez aditiva i umjetnih industrijskih tijesta, i što je najvažnije bit će gotova za otprilike 45 min.

U ovom video uputstvu nismo puno kratili miješenje tijesta. Možda će ovaj dio video uputstva nekome biti malo pre dosadan, no budući da se naš kanal na youtube zove uputstva.org mi uvijek nastojimo što detaljnije snimiti svaki momenat kako bi svi oni koji ne rade ove poslove često mogli “uhvatiti” svaki detalj izrade.

Sastojci za jednostavnu pitu od jabuka

savršeno tijesto
Savršeno tijesto za pitu od jabuka

Za ovu ukusnu i jednostavnu pitu od jabuka trebat će vam slijedeći sastojci! Ova jednostavnost ide do te mjere da nećete uopće morati ništa vagati. Za doziranje šećera koristili smo najobičniju žlicu za juhu.

 • 1/2 kg glatkog brašna tip 500
 • 1 prašak za pecivo
 • 1 kafena žličica soli (prstohvat)
 • 2 jaja
 • 5 jušnih žlica šećera
 • 1 maslac 250 grama
 • 1 dcl vrhnja za kuhanje

 
Nadjev (naribane jabuke):

 • 1/2 kg kiselih jabuka (Granny Smith)
 • 1 vanilin šećer
 • 1/2 vrećice cimeta
 • 5 jušnih žlica šećera


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *