Kako se obraniti od napadača

Pištolj
Pištolj

Važno upozorenje! Sljedeći primjeri koje ćete vidjeti izvode profesionalci u kontroliranim uvjetima. Teoretski ukoliko vas napadne napadač naoružan pištoljem i od vas želi uzeti novac ili neki dragocjeni predmet, ne riskirajte bespotrebno svoj život već učinite ono što od vas traži. Život je puno dragocjeniji od svih predmeta koje nosite sa sobom.

Video primjer kako se obraniti od napadača naoružanog sa vatrenim oružjem napravljen je u slučaju da nemate drugog izlaza i jedino što vam preostaje jest da pokušate spasiti svoj život razoružavanjem napadača. Za vas smo pripremili dva video primjera razoružavanja koju koristi Izraelska vojska pod grupacijom tehnika samoobrane Krav Maga. Ovu tehniku možete koristiti samo u slučaju kada je vaš protivnik toliko blizu da vas praktički dodiruje oružjem. Jedino tada imate mogućnost da se obranite.

Obranite se od kratkog oružja
U slučaju da baš nemate drugog izlaza

U trenutku kada vam protivnik naredi da dignete ruke, pri podizanju ruku u zrak naglo skrenete putanju oružja lijevom rukom u desnu stranu. Pogledajte video primjer 1.

Obrana od kratkog oružja
Tehnika skretanja oružja prema gore

U sljedećem primjeru instruktor samoodbrane nam govori da je prvi slučaj razoružavanja protivnika taktički pogrešan, uzevši u obzir činjenicu da skretanjem oružja u desnu stranu može stradati nevina žrtva koja stoji sa desne strane na putanji cijevi. U slučaju da je više osoba oko vas, postupite prema ovom pravilu gdje se radi o izmicanju prema dolje uz uspmjeravanje oružja prema gore. U biti, jedan i drugi način su ispravni samo morate dobro odlučiti kada ih primjeniti. Pogledajte video primjer 2.

kako se obraniti od napadača

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *