Kako editirati video na mobitelu

kako editirati video na mobitelu

U ovom uputstvu pokazat ću vam na koji način možete editirati videe na vašem smartphone mobilnom uređaju. Da odmah razjasnimo na početku, smartphone uređaj baš i nije idealan uređaj za video editiranje a razlog tome je što su ekrani na ovakvim uređajima ipak pre maleni da bismo mogli udobnije raditi ovakav posao.

YouCut Video Editor

Da biste editirali video clipove na vašem smartphone mobilnom uređaju bit će vam potrebna nekakva dobra aplikacija za taj posao. Ne tako davno sam sasvim slučajno “nabasao” na video editor pod nazivom YouCut koji mi se pokazao izuzetno ugodnim za korištenje.

Ovaj video editor ima čitavo mnoštvo raznih filtera koje možete koristiti u vašim video kreacijama, da skratimo priču! YouCut video editor posjeduje gotovo sve elemente za editiranje videa.

Pisajući ovo uputstvo pitao sam se da li je stvarno potrebno da ulazim u sve detalje oko postupka editiranja video clipova, čak sam i počeo pisati nekakve lekcije o tome ali sam ubrzo odustao. Razlog tome je bio što je ovaj program toliko jednostavan za korištenje da ćete ga sami naučiti koristiti nakon nekoliko sati igranja i eksperimentiranja.

YouCut video editor za smartphone mobilne uređaje ima mnoštvo jasno čitljivih ikonica kakve imaju gotovo svi video editori, uglavnom ćete najviše koristiti opciju split (razdvajanje scena) i opciju cut ili delete. Kao što već znate sami, baš kao što piše u samome nazivu video editora bit čitavog ovog posla je “rezuckanje” videa odnosno riješavanje i skraćivanje bespotrebnih scena unutar video clipova.

U vrijeme pisanja ovog uputstva ocijena za ovaj fantastičan video editor u Google Play trgovini je bio 4.8 što je poprilično dobra ocijena. Ukoliko se odlučite kupiti ovu aplikaciju otvorit će vam se i još više raznih filtera, tranzicija, grafičkih dodataka u obliku gif animacija.

YouCut aplikacija vam pruža sve što ste ikada trebali za video editing na mobilnom telefonu. Kad malo bolje razmislim, DA! Ovu aplikaciju je ipak moguće koristiti za profesionalno editiranje vaših videa kao jedan odličan alat za grubo editiranje video clipova prije finalne obrade na Desktop računalu.

Da sve nebi ostalo na pukoj priči pobrinuo sam se da što vjerodostojnije prikažem kako otprilike izgleda editiranje videa na mobilnom uređaju Xiaomi mi A2.

Ako ste pogledali ovaj video, ovdje možete pronaći i link koji vodi prema Google Play Store prodavaonici. Na njihovim stranicama možete saznati cijenu i još mnogo dodatnih detalja prije kupnje.

YouCut Video Editor – on Google Play

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *