Download

download besplatnih korisnih programa

download programa

Dobro došli na našu download stranicu. Sigurno ste se već dugo vremena pitali gdje skinuti besplatne programe za windowse.

Download stranica sadrži ogroman broj besplatnih programa za windowse. Svi programi su pažljivo izabrani, ovdje se ne radi o onim programima koji traju nekoliko dana već su napravljeni u sklopu open-source zajednice koja počiva na donacijama.

Čitava stvar je vrlo jednostavna, skinete neki odličan program i ukoliko vam se doista svidi ukoliko to želite platite par dolara programerima kako bi isti program još bolje usavršili.

Ljudski rad nije besplatan, no u open source zajednici možete donirati koliko god želite, time još više dajete motivaciju ljudima koji pišu ove programe.

nebo

Download besplatnih operativnih sistema

Živimo u dobu globalizma i velikih korporacija, velike multikompanije kao što je Microsoft imaju monopol i nastoje vas svojim programima načiniti potpuno ovisnima, sve što se proizvodi traje nekoliko mjeseci te se nakon toga isti proizvod malo “prepakira”, dodaju se drugačije ikonice i dodaci te se opet zarađuje na jedno te istom proizvodu.

Ako niste znali, postoje potpuno besplatni operativni sustavi koje možete skinuti na ovim download stranicama. Windows nije jedini planetarni sistem uz pomoć kojeg možete raditi na vašem računalu, postoji velik broj apsolutno besplatnih operativnih sistema na bazi linuxa koji su potpuno sigurni od virusa.

prva pomoc

Download programa koji “život znače”

Za razliku od linuxa koji je vrlo siguran operativni sustav, windowsi su stalno na meti hackera i kompjuterskih virusa.

Upravo zbog toga možete na download stranicama pronaći besplatne antivirusne i firewall programe koji će povećati sigurnost u vašem windows radnom okruženju.

Neki besplatni programi za windowse su doslovno dobili “kultni status”. To su programi bez kojih se ne može. Što je najbolje od svega, potpuno su besplatni i možete ih pronaći na ovoj stranici za download.

ruka

Mi ovdje želimo da sve bude besplatno?

Da se razumijemo, čitava ova tema o download-u besplatnih programa nije napravljena kako bi na neki način “uništavala” vrijednost ljudskog rada, upravo naprotiv!

U našoj zajednici uputstva.org smatramo da su operativni sustavi poput windowsa precijenjeni! Primjerice Windows 7 je operativni sustav koji u prodaji košta i preko 1000 kuna.

Postavlja se pitanje čemu toliko visoka cijena? Nasuprot ovog primjera imamo operativni sustav Linux ubuntu koji je potpuno besplatan, čitav taj linux projekat se bazira na volonterstvu i donacijama diljem svijeta.

Operativni sustav linux je nešto drugačiji od windowsa, čovjek se vrlo brzo može priviknuti na linux i od onih 1000 kuna koje bi inače platili za windowse možete odvojiti 100 kuna i donirati vrijednim programerima koji kreiraju besplatne linux sustave.

Linux Ubuntu

Dosta vam je plaćanja koje kakvih licenci, antivirusa, windowsa i čuda? Pređite na linux odličan besplatan operativni sustav kojeg možete skinuti ovdje!

Avast

Avast je besplatan antivirusni program za kućnu upotrebu. Da biste ga adekvatno koristili potrebno je samo registrirati se!

Firefox

Najbolji web preglednik kojega morate imati! Dostupna je i verzija na Hrvatskom jeziku! Preporučen web preglednik osobito ako imate piratske windowse!

Belarc

Odličan program koji će skenirati vaše računalo i napraviti popis svih komponenti te serijskih brojeva instaliranih programa.

ZoneAlarm

ZoneAlarm je Firewall program koji štiti vaše računalo od hackerskih upada. Ovaj program se preporučuje osobito ako imate piratsku verziju windowsa.

ColorPicker

Izbornik boja za vaše web stranice! Ovaj program bi trebao imati svatko tko radi web stranice na windowsima. Program prikazuje boje u hex formatu!

Explorer xp

Ako ste skinuli hrpe slika sa interneta zasigurno vas nerviraju dugi nazivi fajlova tipa 5r1b5ert5243223_4532.jpg. Preimenujte te fajlove u neka logičnija imena poput slika_001.jpg, slika_002.jpg …

Open Office

Trebate besplatan program za obradu i pisanje teksta? U ovom programu možete raditi prezentacije, grafikone, razne skripte, doktorate i slično!

Font Explorer

Ovaj program će vam pomoći u odabiru odgovarajućeg fonta. Osobito korisna stvar koju morate imati ako imate vrlo veliki broj instaliranih fontova.

Hypercam

Program za sve vas koji pišete web tutorijale. Ovaj program snima vaš rad na računalu u realnom vremenu poput neke vrste kamere. Na kraju dobijete filmić sa svim akcijama koje ste radili po ekranu.

Google Earth

Fenomenalan program kojega mora imati svatko! Riječ je o kartografiji, uz pomoć ovog programa možete vidjeti našu planetu iz visina, moguće je vidjeti ulice, gradove, pa čak i vašu kuću!

Fast Stone Image Viewer

Skinite ovaj odličan program za pregled i obradu slika. Za ovaj program ćemo napisati još dosta tutorijala!

Filezilla

Ftp client za upload vaših web stranica na server. Vrlo je jednostavan za korištenje skinite ga odmah! U rubrici besplatna uputstva pronaći ćete tutorijal koji je posvećen ovom programu!

BitTorrent

Program koji skida ogromne datoteke sa interneta. Moguće je skinuti čitave albume, filmove, pdf dokumente i slično sa torrentskih web stranica.

Skype

Ako često telefonirate rodbini u inozemstvo potrošit ćete hrpu novaca. Ako rodbina ima kompjuter baš kao i vi skinite si ovaj program i razgovarajte putem interneta besplatno!

Thunderbird

Ako vam je dosadio outlook express ili imate neki kvar na njemu skinite si ovaj odličan program za čitanje e-mailova. Thunderbird je zakon!

Notepad++

Nezaobilazan alat za webmastere! Ovaj tekst editor je “nabildan” raznim korisnim dodacima! Program je zgodan i za sve one koji tek uče pisati html kodove!

DVD Shrink

Program za presnimavanje i kompresiranje dvd filmova. Moguće je presnimiti i kompresirati dvd film sa 8 gigabajta na 4.7 gb a da se pri tome ne izgubi puno na kvaliteti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *