Bicikl kao statusni simbol

bicikli cannondale
bicikl renomiranog proizvođača bicikala Cannondale

Sve češće na cestama viđamo ljude koji voze vrlo skupe bicikle renomiranih proizvođača. Neki ih nazivaju bike-snobs, što bi u prijevodu značilo biciklistički snobovi :).

Svi znamo da je automobil od samog njegovog nastanka do današnjih dana predstavljao statusni simbol svakog građanina.

Bicikli za istinske zaljubljenike u biciklizam

Postaju li bicikli statusnim simbolima? – primjerice, bicikl Cannondale Scalpel Team košta vrtoglavih 65 549,00 kuna što u eurima iznosi 8900 eura.

Ovaj bicikl je definitivno statusni simbol uz pomoću kojeg nećete ostati nezapaženi među velikom većinom iskusnih poznavaoca marki bicikala kojih je iz dana u dan sve više i više.

Za tu cijenu mnogi će reći da ste mogli “komotno” kupiti rabljeni automobil. S druge strane moglo bi se reći da postoje ljudi koji godinama voze bicikle poput pravih istinskih zaljubljenika u biciklizam, tako da im ovako skup bicikl predstavlja san kojeg su odavno željeli pretvoriti u stvarnost.

Bicikli se vraćaju u modu

cannondale bicikl

Bicikli se sve više vraćaju u modu ali i kao osnovno prijevozno sredstvo za mnoge građane koji su zbog slabijeg imovinskog stanja odlučili “skresati troškove” parkirnih karti, goriva, te troškova održavanja osobnih vozila.

Građani manje kupovne moći odlučit će se na kupnju kvalitetnijih bicikala neke nominalne vrijednosti od oko 3000 – 4500 kuna.

Neke od pristupačnijih cijena bicikala

Modeli ispod ovih cijena su dosta upitne kvalitete ako mislite bicikl voziti svaki dan od kuće do mjesta gdje radite, oni su načinjeni od nekvalitetnih materijala slabije izdržljivosti i vijeka trajanja tako da ćete neminovno potrošiti još novaca kupujući rezervne djelove.

Od kvalitetnijih bicikala možemo spomenuti neke bicikle marke Cannondale vrlo pristupačnih cijena:

  • Cannondale Trail 6 2011 – cijena 3299,00 kn
  • Cannondale Trail 5 2011 – cijena 3799,00 kn
  • Cannondale Trail SL 5 2011 – cijena 4369,05 kn

Ovo su otprilike “pristupačne cijene bicikala” s obzirom na kvalitetu koju plaćate.

Čitatelji koji su pročitali ovaj članak također preporučuju:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *