Kako skinuti pjesme i videa sa Youtube-a

skidanje muzike

Kako skinuti pjesmu sa Youtube-a? Izašla je nova pjesma od Šabana Šaulića, a Vi na internetu ne možete pronaći za skinuti MP3 fajl? Pogledajte u kratkom video uputstvu kako na najlakši način skinuti HITOVE Vaših omiljenih pjevača.

Stranica preko koje ćemo skidati pjesme zove se Onlinevideoconverter

Uz pomoću ove stranice možete skinuti i kratke video isječke.

Da bismo startali sa uputstvom na koji način skinuti mp3 pjesme kliknite na ovaj link Onlinevideoconverter

Slijedi vrlo detaljno video uputstvo za apsolutne početnike.

Ovo bi bio kraj uputstva kako skinuti pjesme sa interneta. Uz pomoć stranice “Onlinevideoconverter” možete skidati pjesme jednu po jednu.

Skidanje pjesama uz pomoć programa

Nekada su se pjesme skidale uz pomoć programa pod nazivom bittorrent. Bilo je također i više programa za skidanje muzike, videa i slično poput programa Limewire koji je bio svojevremeno vrlo popularan.

Limewire je bio potpuno besplatan program koji je funkcionirao na principu bittorrent protokola te je u stvari bio peer to peer file sharing client program za razmjenu podataka između mreže korisnika.

Ovaj program je zabranjen u oktobru 2010 zbog povreda autorskih prava kao i zbog prikrivenih backdoor komponenti unutar programa.dronovi su zakon

Skidanje muzike sa bittorrent programom

Program bittorrent je program za djeljenje podataka između korisnika, bilo da se radi o pjesmama fotografijama, video filmovima … Putem bittorrenta su se preuzimali linkovi putem kojih su korisnici mogli skidati čitave albume odjednom. Ovakav način je u svijetu ilegalan, iako još uvjek postoje piratski web sajtovi koji imaju linkove za skidanje muzike.

Kod nas u Hrvatskoj je zakon dosta čudan po tom pitanju, a koliko smo uspjeli saznati samo je pitanje vremena kada će se početi kažnjavati aktivnosti poput povrede intelektualnog vlasništva. Također valja uzeti u obzir činjenicu da se kod nas u Hrvatskoj zakoni različito tumače i nisu za sve jednaki.

Koliko smo upoznati sa tematikom skidanja mp3 podataka i filmova, kod nas je uglavnom najopasnija stvar distribuiranje skinutog sadržaja, primjerice u kafićima i javnim mjestima ili primjerice internetskim web stranicama. Zato, ukoliko skidate albume putem bittorrent programa i planirate mp3 pjesme puštati u vlastitom ugostiteljskom objektu poput kafića dobro razmislite!

Ukoliko vam naiđe inspekcija vjerojatno će vas pitati od kuda ste nabavili albume i pjesme. Samo postojanje pjesama je najvjerojatnije dokaz o kriminalnoj radnji povrede intelektualnog vlasništva, jer ste vi taj sadržaj skinuli ilegalno te ga distribuirate na javnom mjestu.

Izvor: http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/istrazili-smo-hoce-li-nam-uskoro-stizati-paprene-kazne-zbog-skidanja-filmova-putem-torrenta—456391.html

kako skinuti pjesme

6 thoughts on “Kako skinuti pjesme i videa sa Youtube-a

 1. Ana says:

  Meni piše da mi ne može otvoriti stranicu LimeWire zato što nemam instaliranu Javu! Zna li neko riješenje? :/

 2. Anonymous says:

  kao prvo ja to uopće nemogu skinuti jer je to neki glupi program……..POMOZITE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. lamon says:

  Pozdrav svima koji čitate uputstva.org. Prvo bih vam se želio ispričati što nisam bio u mogućnosti da razjasnim neke stvari. Program Limewire više nije dostupan jer su ga zabranili. Da biste skinuli pjesme možete koristiti program koji je potpuno identičan Limewire programu pod nazivom Frostwire. Pri vrhu ovog uputstva u narančastom kvadratu ćete pronaći link gdje možete skinuti ovaj program. Uputstvo je vrlo identično kao i za korištenje Limewire programa. Zapravo mi se čak čini da je to jedno te isti program samo je malo promjenjen dizajn. Netko je pitao za Java – dodatak. Link gdje možete skinuti javu je:http://www.java.com/en/download/index.jsp

 4. lamon says:

  Pozdrav Jasmina!

  Uključite usb mp3 player u vaše računalo, izaberite pjesme koje želite prebaciti na usb mp3 player, kliknite na pjesmu sa lijevim gumbom na mišu i odaberite COPY. Sada kliknite u windowsima na Start i odaberite My Computer. Kliknite na ikonicu od vašeg mp3 playera i pronađite neki folder (mapu) gdje želite prebaciti vašu mp3 pjesmu. Kliknite na bijelu pozadinu unutar foldera sa lijevom tipkom na mišu i odaberite opciju paste. Vaša pjesma je prebačena.

 5. Jasmina-Marie says:

  skinula sam ali kada uđem u muziku na mp3 playeru piše loading i isključi se
  help

  1. lamon says:

   Mp3 podaci moraju biti prebačeni u folder Music ili My Music (ovisno o modelu) . Ako vam ne otvara mp3 pjesmu u tom folderu provjerite da niste možda stavili neki drugi file umjesto mp3. Pokušajte aktivirati pjesmu sa kompjutera na način da uđete u folder na usb mp3 playeru ( uđete u my computer, pa zatim u uređaj i aktivirate pjesmu) ako svira onda je podatak uredu. Druga stvar može biti da su vam baterije pri kraju. (ne znam koje koristite) ali mogu pretpostaviti. Ako vaš uređaj koristi baterije recimo formata AA i vi ste stavili unutra klasnične AA koje nisu za punjenje moguće je da su se brzo potrošile. Inače se za usb digitalne aparate, mp3 playere koriste baterije za punjenje sa čim više mAh(mili amper sati), čim veći broj recimo 2500 tim je veći kapacitet baterije. Teško je pretpostaviti što nije u redu kod vas jer nam niste dali više informacija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *