Igre za starija i sporija računala

Battlefield 4

Battlefield 4 pripada novijoj generaciji pucačina u prvom licu, trebat ćete nešto jači pc, no što ako nemate novaca? Odigrajte Urban terror! Urban terror “vrti” na gotovo svim konfiguracijama računala, besplatan je i mogu ga skinuti svi!

Battlefield 4 – brža i novija računala

Battlefield 4 gameplay nam je ustupio Pekmez, naš tjub frend. Što reći … grafika i zvuk u igri jednostavno oduzimaju dah, i dakako sve to zahtjeva jedan malo bolji novčani izdatak za kupnju jačih komponenata. Bilo kako bilo, Battlefield 4 se stvarno isplati odigrati a na dan 5.03.2019. original igra u trgovinama košta oko 150,00 kn.

Duboko sam razmišljao analizirajući ovaj gameplay, igra stvarno izgleda fantastično, no ako stvarno dobro pogledamo ovoj igri usprkos svemu sam uspio pronaći manu.

Doza realizma u igri izgleda stvarno impresivno, no upravo je zbog toga igra ipak nešto manje “igriva” od onih prvih starih pucačina u prvome licu tipa Quake 3 Arena i njenih klonova.

Zbog čega je to tako? – Zapravo problem nije baš jednostavan, jer je nemoguće napraviti da nešto valja u ove dvije kategorije. Ukoliko je realizam previše naglašen, pati igrivost i obrnuto.

Dobri stari Quake 3 arena klonovi su nam pružili u barem 85% slučajeva susret s neprijateljem “oči u oči” i tu je bilo “krvi do koljena”. Grafika u ono vrijeme nije bila toliko perfektna kao u današnjim pucačinama pa je znalo biti smijeha do suza.

U igri Battlefield 4 ćete se uglavnom fokusirati na pretragu crvenih ili plavih ikonica na mapi koje predstavljaju vašeg neprijatelja. I naravno, zbog realizma u igrici te ikonice koje predstavljaju vašeg neprijatelja ćete pokušat “riješit” čim prije nego dođu bliže.

I tako će se sav vaš trud oko napucavanja svesti na gađanje ikonica i dosta rijetko ćete nekog vidjeti ful blizu. Tako bi nekako otprilike trebalo biti i u stvarnom svijetu, međutim to je taj element koji na neki način čini da igra ima nešto manju igrivost.

Urban Terror – za starija računala

Urban Terror je igra bazirana na dobrom starom nepoderivom Quake 3 engine-u. Grafika i zvuk u igri pripadaju doslovno prošlom stoljeću, no zbog toga stvarno nebi trebalo očajavati. Atmosfera u igri je stvarno fantastična! O Urban Terror-u smo već imali prilike pisati u prijašnjim postovima, a za ovaj puta smo konačno uspjeli pripremiti jedan kratak gameplay kojeg možete pogledati nakon analiziranja Battlefield 4.

Urban Terror sam odigrao na operativnom sustavu CentOS 7 i igra vrti fenomenalno dobro, pretpostavljam da mnogi od vas ne koriste ovu distribuciju linux-a tako da ćete si vjerojatno za vaš Ubuntu moći također skinuti ovu igru. Bez panike molim! Ova igra se vrti čak i na Windowsima! Pogledajte na kakvoj konfiguraciji možete “zavrtiti” Urban Terror igru:

Minimum system requirements:

* CPU: Pentium 4 1.2GHz or higher.
* RAM: 256MBs (512MBs highly recommended).
* VID: NVidia or ATI card with 128MB RAM (256MB or more highly recommended).
* HDD: 5GB, but the more the better for additional levels.

…i kako onda čovjek da ne voli Urban Terror.

Bilo da ste stariji ili mlađi odigrajte Urban Terror makar iz zezancije! Na kojem serveru je najbolja atmosfera? www.drunknoobs.com team deathmatch mapa Eagle. Dakle, valja imat staru pc kantu dobru tastaturu i miš, termos kave i šal. Šal obavezno jer se tijekom igranja zna ukočit vrat.


https://youtu.be/CD2FLgcjOHg
Igre za PC Battlefield 4 i Urban Terror

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *