AssaultCube

assault_Cube_besplatna_fps_igra_uputstva_org
assaultcube
assaultcube fps

Assault Cube je potpuno besplatna FPS igra koja je bazirna cube engine softveru.

Razlozi zbog čega biste trebali imati ovu igru na svom računalu su slijedeći:

  • igra je potpuno besplatna i dostupna je za sve operativne sustave
  • igra se može igrati i na najslabijim računalima jer nije hardverski zahtjevna
  • igra je prvenstveno namjenjena da se igra u mreži kao multiplayer
  • ovu igru možete igrati čak i ako imate slabiju konekciju, proizvođač navodi da se korisnici sa 56Kbps mogu slobodno pridružiti multiplayer igranju
  • atmosfera u igri je fenomenalna te nitko neće zamjeriti na grafiku koja je za današnji pojam ipak nešto slabija


Znači igra “se vrti” na najslabijim računalima, laptopima potpuno je besplatna možete je skinuti i u verziji za linux ubuntu, operativni sistem koji je danas sve popularniji.

Igrica Assault Cube je igrica u prvom licu (fps) first person shooter baš poput quake, doom i sličnih uradaka. U igrici ćete imati nekoliko standardnih oružja:

nož
borbeni nož

borbeni nož Swiss Tech DR-88 kojeg ćete koristiti u slu da vam pofali municije kao i protiv snajperista “s leđa”. Onaj koga u ovoj igrici uspijete izrezati sa ovim nožem bit će itekako osramoćen.

pištolj
pištolj

Poluautomatski pištolj mk-77 dobar i pouzdan na manjim udaljenostima kada vam pofali municije u primarnom oružju.

duga strojnica
duga strojnica

Duga strojnica MTP-57 spada u neke od primarnih oružja koje možete odabrati. Ova strojnica je odlična na blizu i na daleko. Jedina mana je što ima veliki kalibar pa “puno trese”.

snajper
snajper

snajper Snajperom ćete gađati protivnike na većim udaljenostima. Jedina je mana što kada ga koristite smanjujete vidno polje “sa strane” tako da ćete imati poprilično neugodnosti ako ste neoprezni. Ukoliko nekoga “strefite u glavu” boduje se x2.

kratka strojnica
kratka strojnica

Kratku strojnicu A-ARD/10 ćete koristiti poput spreja ma kontra svih neprijatelja. Ovo oružje nema veliku moć zaustavljanja, ali budući da ima kratko zrno i veliku brzinu moći ćete “posprejati” više zlikovaca odjednom.

sačmarica
sačmarica

Sačmaricu V-19 ćete koristiti u bliskoj borbi. Ukoliko dovoljno blizu neprijatelja moći ćete ga doslovno “pretvoriti u faširance”.

karabin

Karabin TMP-M&A ćete koristiti za precizna gađanja vaših neprijatelja. Karabin je odlično oružje, imate 10 metaka u magazinu koji se dosta napune. Karabin je vrlo efektivan na većim udaljenostima.

ručna bomba
ručna bomba

Ručnu bombu SAL-T3 ćete koristiti vrlo često, možete jkupiti tijekom igre kao i još nekoliko stvarčica poput šljema, pancirke, dodatnog pištolja, “prve pomoći” i slično.

Svi korisnici novijih verzija operativnog sustava linux ubuntu ovu igricu mogu skinuti sa repozitorija Ubuntu Software Center dok će ostali morati ići na službene stranice AssaultCube te tamo preuzeti najnoviju verziju ove odlične igre koja će vam pružiti sate i sate zabave u online multiplayer igranju sa vašim prijateljima.

One thought on “AssaultCube”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *