Elektrode za zavarivanje Adria R Hobi

vrh elektrode za zavarivanje

Ovo uputstvo bi se moglo nazvati kako odabrati prave elektrode za nas amatere, koji se zavarivanjem bavimo samo kada nam se susjed nakon “par kratkih” zabije u rikverc i odvali ogradu ili recimo u slučaju kada nam majka ili žena u proljeće dobije volju za ići u vrt, pa uspije slomit vile ili motičicu (jer žene to mogu). I kako nebi bilo “graje i jezikove juhe” naravno odlazimo u dućan i kupujemo prvo što se nudi nebi li do ručka nabacili par zavara na brzinu da se problem riješi što prije.

Isprobali smo elektrode Adria R Hobi

kratka korištena elektroda

Kratka korištena elektroda je prava stvar

Adria R hobi mi je prvo došlo pod ruku! Žuta kutija sa plavim slovima koja obećavaju odličan provod pod maskom za zavarivanje pod užeglim suncem. Ova elektroda kako piše zavariva pod svim uvjetima koji nama trebaju. Širina elektrode 2.5 (nekakav normalan odabir za spojit dva komada željeznih profila).

Adria R Hobi elektroda

Mali test zavarivanja elektrodom Adria R Hobi

Ono što mi se prvo svidjelo na ovom našem malom testu jest lakoća skidanja troske. Sve u svemu dobra elektroda za nas amatere! Činjenica da sam testirao ove elektrode sa starim transformatorskim aparatom za zavarivanje tipa MODERNA 150. Hmm … možda da sam se vratio u prošlost i kupio neki bolji nikada niti nebi bilo ovih tema vezanih za zavarivanje.

A koliko mi je samo muke dao ovaj aparat! Vratimo se opet na elektrode, evo i podataka na kutiji koji bi vas mogli interesirati.

adria R Hobi podaci o elektrodama

Adria R Hobi podaci o elektrodama

Zaštitni sloj zavara

zaštitni sloj zavara

Zaštitni sloj zavara – troska

Kada bi kojim slučajem u nekoj ludoj stvarnosti bio održavan “miss troske” ova zaštitna obloga bi osvojila prvu nagradu. Troska je čvrsta i postojana, i lako se odvaja. Ukoliko imate susjeda koji vari ogradu u nedjelju ujutro, slobodno mu odnesite ove elektrode ako se mislite naspavati. Tuckanje gotovo da nije niti potrebno. Nakon zavarivanja trosku samo malo “razmaknemo” u stranu.

troska

Trosku sam samo malo “razmaknuo u stranu” – bez tuckanja

I još nam preostaje da vidimo Miss Troske 2017 … I miss troske je:

troska

Zaštitna obloga na zavaru – troska

…znam da malo pretjerujem sa ovime, ali što je tu je!

ohlađena troska od zavarivanja

Ohlađena troska na dlanu ruke
Pogledajmo još korisnih informacija u vezi zavarivanja:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *